top of page

KRIS KRAS ATELIER in Utrecht


In 2018 heb ik in samenwerking met de Bibliotheek Utrecht een locatie van het Kris Kras Atelier opgezet in het centrum van Utrecht.

Na een aantal jaar dit met veel plezier gedraaid te hebben, is nu mijn collega Janneke Treffers de atelierpedagoog bij het Kris Kras Atelier in Bibliotheek Neude in Utrecht.


In het Kris Kras Atelier maken kinderen hun eigen sporen. Het gaat hierbij niet om goed of fout maar om het ontdekken en plezier hebben, met eenvoudige maar uitdagende materialen die uitnodigen om aan de slag te gaan.


De focus ligt op onderzoek, zelfontdekkend leren, samenwerken en eigen oplossingen te bedenken. Op deze manier worden diverse vaardigheden getraind vanuit intrinsieke motivatie, zowel beeldend als motorisch en sociaal.
Het werken in een Kris Kras Atelier is gebaseerd op de werkwijze Begrijpen met je Handen: leren, vrij spel en verbeeldingskracht komen hierdoor samen. Kinderen zijn betrokken omdat ze ruimte krijgen hun eigen ideeën te volgen.


Het Kris Kras Atelier is uniek omdat kinderen er al vanaf 18 maanden welkom zijn. De ouders van de jongste kinderen zijn aanwezig bij de workshops. Het is een bijzondere en inspirerende ervaring voor kinderen én ouders, met veel ideeën voor thuis.
Door deze ervaringen, mijn opleiding tot atelierpedagoog aan de AHK (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten), en mijn netwerk van atelierpedagogen en atelierista's in heel Nederland ben ik goed in staat om scholen te begeleiden die atelieronderwijs op hun school willen vorm geven.Commentaires


bottom of page