OVER QUARTZ

Quartz Ontwikkeling is opgericht door Annemieke Zwart.

Zij begeleidde  jarenlang scholen en leraren bij de implementatie van Triband Verantwoorden. 

Naast begeleiding van deze ontwikkel- implementatietrajecten verzorgde Annemieke Zwart samen met anderen waaronder Sascha Brasz ook scholingstrajecten voor leraren en schoolteams; Triband Verantwoorden, Anders evalueren & Verantwoorden.

 

Ook waren zij betrokken bij de ontwikkeling van dit relatief jonge instrument dat aansluit bij het bestaande Pedagogisch Evaluatieprogramma en dat is ontstaan om naast anders te evalueren ook anders te kunnen verantwoorden.

Quartz Onderwijsontwikkeling biedt sinds 2013 deze scholingstrajecten aan in samenwerking met Centrum onderwijs & innovatie Leiden van Hogeschool Leiden en Thomas More Hogeschool in Rotterdam. Het instrument Triband Verantwoorden en het zichtbaar en inzichtelijk maken van de ontwikkeling van kinderen, vanuit de pedagogische visie behorend bij het pedagogisch concept van de school, sluit aan bij de visie van de beide hogescholen.

Sascha Brasz zet nu de werkzaamheden van Quartz in samenwerking met anderen voort. 

NETWERKPEVSASCHABRASZ09.jpg
Schermafbeelding 2019-12-10 om 14.29.46.

TRIBAND verantwoorden

​Triband Verantwoorden is het instrument dat is ontwikkeld om verantwoording af te kunnen leggen over de opbrengst van onderwijs in de volle breedte van het curriculum. Het gebruik van een pedagogisch evaluatieprogramma met
verschillende assessmentvormen en toetsen, brengen zowel het persoonlijk leerproces als het persoonlijk resultaat in beeld.

Meer informatie over het instrument Triband Verantwoorden en Pedagogisch Evalueren & Verantwoorden in de praktijk is te vinden op deze site:

www.tribandverantwoorden.nl